axin.az

SON DƏQİQƏ

Rənglər və sağlamlıq!

3-05-2020, 12:16

Rənglər və sağlamlıq!
Yeməklərdəki rəngarənglik iştahanı artırır. Elə buna görə də aşpazlar yemək hazırlayarkən daha çox tərəvəzdən istifadə etməyə çalışırlar.

Axin.az xəbər verir ki, tərəvəzlərdəki rəngarənglik sağlamlığa da xeyirlidir.

Bənövşəyi

Bu rəngdə olan tərəvəzlər sinir sisteminin sağlamlığı üçün yaxşıdır. Bu rəng tənəffüs yollarını açır, havanın ciyərlərə yaxşı ötürülməsinə kömək edir. Əgər gündəlik qida rasionuna bənövşəyi ərzaqlar daxil etmirsənsə, onda insan özünü yorğun hiss edir. Oqayo universitetinin mütəxəssisləri sübut ediblər ki, bənövşəyi rəngdə olan tərəvəzlər xərçəng riskini azaldır.

Sarı

Sarı tərəvəzlər bədəni mikroblardan təmizləyir və toksinləri azaldır. Bu ərzaqlar endokrin sistemi üçün vacibdir. Mədə narahatlığına, şəkər və sinir xəstəliklərinə kömək edir.

Qırmızı

İnsana güc, qüvvə, xoşbəxtlik bəxş edir. Qan dövranını yaxşılaşdırır, tonusu azaldır. Qırmızı ərzaqlar qanazlığından və depressiyadan əziyyət çəkənlərə də xeyirlidir.


Mətndə səhv var? Onu siçanla seçin və Ctrl+Enter düyməsini basın.
Teqlər:
ŞƏRH YAZ
OXŞAR XƏBƏRLƏR
XƏBƏR LENTİ
BÜTÜN XƏBƏRLƏR
ARXİV
«    İyun 2020    »
BeÇaÇCaCŞB
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
DÜNYA