16:00 - Ekstrasenslər məşhur reperin ölüm səbəbini açıqladılar
15:45 - Qusarda daha üç nəfər zəhərləndi
15:29 - ZELENSKİ NİYƏ BİRİNCİ AZƏRBAYCANI SEÇDİ? - Üç səbəb
15:28 - Erməni patriarxı “soyqırım” qərarına qarşı - “Bizim bu ölkə ilə ümumi tariximiz var...”
15:26 - “İRANDAKI REJİMİN DEVRİLMƏSİ MÜMKÜN” – “Bu işlər görülməsə böhranın qarşısını almaq olmaz...”
15:20 - "Leş ət" satanlarla əlbir olan həkim kassasiya şikayəti verib
15:11 - Azərbaycan Dövlət Reklam Agentliyi ötən il 2 milyon manatdan çox xalis mənfəət əldə edib
15:06 - Məsud Özil Çin hökumətinin qəzəbinə tuş gəldi
15:05 - Bakıda beynəlxalq toplantı – Sədrlik Milli Məclisə keçəcək
15:00 - “Şəxsiyyətini itirir” - Opera sənətçiləri arasında qalmaqal
14:59 - Bacısının azyaşlı qızına təcavüz edən şəxslə bağlı - YENİ QƏRAR
14:49 - Nazpəri Dostəliyeva nəvələri ilə - Fotolar
14:40 - İbrahimoviçlə danışıqlara başladılar - RƏSMİ
14:39 - Azərbaycan çempionundan növbəti uğur - VİDEO
14:37 - Rusiyanın baş qatili prokurorun qətl sifarişini pulsuz yerinə yetirib
Cücərdilmiş buğdadakı möcüzə
Ta qədim zamanlardan bəri cücərdilmiş buğda bədəni qüvvətləndirən, cavanlaşdıran və xəstəliklərlə mübarizə aparan vasitə kimi istifadə edilib
Axin.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, bu məhsul insan orqanizminin təmizləyicisi hesab olunur. Onun tərkibində zülallar, amin turşuları, B qrupu vitaminləri, sink, dəmir, kalsium, kalium, makro və mikro elemenltlər vardır.
Cücərdilmiş buğda artıq çəki ilə mübarizədə ən yaxşı yardımçıdır. Eyni zamanda xərçəng xəstəliyinin proflaftikasında istifadə edilir.
Bu məhsulu ev şəraitində hazırlamaq qaydasını təqdim edirik:
Buğdanı, təmiz enli şüşəyə tokün, üzərinə ilıq suda isladılmış tənzif qoyun və ev şəraitində saxlayın (səməni cücərtdiyimiz kimi). 1-1,5 gündən sonra buğdanı istifadə etmək olar. Cücərti 3 mm kimi olmalıdır. Əks halda cücərdilmiş buğdanın xeyirli xüsusiyyətləri daha az olacaq.
Buğdanı əzib balla qarışdırın və səhər tezdən ac qarına qəbul edin (balsız da qəbul etmək olar). Həmçinin buğdanı istənilən tərəvəz salatlarına, süd məhsullarına əlavə etmək olar. Buğdanı az-az cücərdin. Cücərdilmiş buğdanı 1-2 gün soyuducuda saxlamaq olar.